Yksinluistelu

Harrastusmahdollisuudet yksinluistelussa

PTL tarjoaa monipuolisia harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia eri-ikäisille ja -tasoisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Yksinluistelussa on kaksi harrastamisvaihtoehtoa: Valmennuslinja ja harrastepolku

Valmennuslinjalla harjoitellaan tavoitteellisesti, mutta iloisesti ja luistelusta nauttien. Valmennuslinjan luistelijat kilpailevat sarjoissa Tintit, Minit, Tähtisilmut, B-silmut, A-silmut, Tähtidebytantit, Debytantit, Tähtinoviisit, Noviisit, SM-noviisit, Juniorit, SM-juniorit, Seniorit ja SM-seniorit. Jokaisen luistelijan etenemispolku on yksilöllinen. Kilpailusarja voi joko pysyä vuosia samana tai se voi vaihtua tiheästikin. Valmennustiimi keskustelee luistelijan kanssa hänelle sopivasta kilpailusarjasta kullekin ajanjaksolle.

Valmennuslinjan ryhmissä harjoitellaan 3-8 jääharjoituskertaa viikossa riippuen ryhmästä, taitotasosta ja motivaatiosta. Monet valmennuslinjan ryhmät harjoittelevat myös aamuisin ennen koulupäivän alkua. Harjoitusohjelmaan kuuluu jää- ja lajioheisharjoittelu, fysioterapeutin vetämät fysio-oheiset, tanssi ja isommilla luistelijoilla myös kuntosaliharjoittelu.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu valmennustiimin suosituksella, kun luistelijan henkinen, fyysinen ja lajitaidollinen taso on riittävä siirtymiseen.

Harrastepolulla harjoitellaan rennosti omassa tahdissa mukavassa porukassa. Jokainen luistelija saa itse päättää, haluaako hän harrastaa luistelua ilman kilpailemista vai haluaako hän myös kilpailla. Kilpaileminen on vapaaehtoista ja se on mahdollista aloittaa sitten, kun kilpailullinen minimitaso on saavutettu. Harrastepolun luistelijoiden kilpailusarjat ovat pääsääntöisesti taitajat, tähtijuniorit ja aikuiset. Ryhmän vastuuvalmentaja keskustelee luistelijan kanssa hänelle sopivasta kilpailusarjasta kullekin ajanjaksolle. Kannustamme luistelijoita luisteluharrastuksen pariin vaikka kilpaileminen ei kiinnostaisikaan.

Harrasteryhmissä harjoitellaan noin 2-3 päivänä viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu vastuuvalmentajan suosituksella kun luistelijan taitotaso on riittävä seuraavaan ryhmään.