Yksinluistelu

Harrastusmahdollisuudet yksinluistelussa

PTL tarjoaa monipuolisia harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia eri-ikäisille ja -tasoisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Yksinluistelussa on kaksi vaihtoehtoa: Valmennuslinja ja harrastepolku

Valmennuslinjalla harjoitellaan tavoitteellisesti, mutta iloisesti ja luistelusta nauttien. Valmennuslinjan ryhmät:

RyhmäKilpailusarjat
PTKehitysryhmä ”Pikkutintit”, ei kilpaileva ryhmä
TMTintit ja Minit ei axel
BMB-silmut ja Minit axel
AA-silmut
NJSKansalliset noviisit, juniorit ja seniorit
DSNDebytantit ja SM-noviisit
SMJSSM-juniorit ja SM-seniorit

Valmennuslinjan ryhmissä pienimmät harjoittelevat noin 3 kertaa viikossa ja harjoitusmäärä kasvaa ryhmästä toiseen edetessä. Eniten harjoittelevat SM-seniorit, joilla harjoituksia kertyy noin 9 kertaa viikossa. Monet valmennuslinjan ryhmät harjoittelevat myös aamuisin ennen koulupäivän alkua. Harjoitusohjelmaan kuuluu jää- ja lajioheisharjoittelu, fysioterapeutin vetämät fysio-oheiset sekä tanssi.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu kilpailusarjojen mukaan kun sekä ikä että taitotaso vastaavat kilpailusarjan vaatimuksia.

Harrastepolulla harjoitellaan rennosti omassa tahdissa mukavassa porukassa. Jokainen luistelija saa itse päättää, haluaako hän harrastaa luistelua ilman kilpailemista vai haluaako hän myös kilpailla. Kilpaileminen on vapaaehtoista ja se mahdollista aloittaa sitten, kun kilpailullinen minimitaso on saavutettu. Harrastepolun luistelijat voivat kilpailla sarjoissa taitajat, aluesilmut, aluedebytantit, aluenoviisit, aluejuniorit ja aikuiset. Kannustamme luistelijoita luisteluharrastuksen pariin vaikka kilpaileminen ei kiinnostaisikaan.

Harrastepolun ryhmät:

RyhmäKuvaus
TaituritKehitysryhmä
H2Harrastepolun luisteluryhmä
H1Harrastekilparyhmä

Harrasteryhmissä harjoitellaan noin 2-3 kertaa viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu vastuuvalmentajan suosituksella kun luistelijan taitotaso on riittävä seuraavaan ryhmään.