Yksinluistelu

Valmentajat

NimiYhteystiedot 
Aleksei Sakssaks.aleksei82(a)gmail.com050 4951 185 Yksinluistelun vastuuvalmentaja. Vastaa seuraavien ryhmien valmennuksesta: Zirkonit, Smaragdit, Krysoliitit ja Ametistit.Aloitin luistelun vuonna 1986 Tallinnassa. Paras saavutukseni on 17. sija pariluistelussa Diana Rennikin kanssa Olympialaisissa Torinossa 2006. Valmennuskokemusta minulla on aikaisemmin PTL:stä vuosilta 2001-2007 sekä puoli vuotta Mikkelin Luistelijoiden päävalmentajana.
Angelina Kälviläinenangelina.kalvilainen(a)gmail.com045 1435 276 Yksinluistelun vastuuvalmentaja. Vastaa seuraavien ryhmien valmennuksesta: Timantit, Rubiinit, Pikkutintit ja Taiturit.Valmentajan Ammattitutkinto (VAT)Oma kilpailu-ura yksinluistelussa SM-tasollaPTL:ssä valmentajana vuodesta 2015
Lisa Anderssonlisa.anderssonptl(a)gmail.com040 7018 418 Yksinluistelun vastuuvalmentaja. Vastaa seuraavien ryhmien valmennuksesta: Topaasit ja H1.Olen aloittanut 3-vuotiaana oman luistelu-uran, mikä loppui vuonna 2016 kansallisiin junioreihin. Vuodesta 2017 eteenpäin valmentanut PTL:ssä.
Marja Valajärvimankka67(a)gmail.com050 60552Apuvalmentaja valmennusryhmillä, tekninen spesialisti
Minja Järvinenminjajarvinen(a)icloud.com040 5826 176Apuvalmentaja valmennusryhmillä, fysioterapeutti
Milla Ahola Apuvalmentaja H1-ryhmässä. 

Ryhmät

Yksinluistelussa on kaksi vaihtoehtoa: Valmennuslinja ja harrastepolku

Valmennuslinjalla harjoitellaan tavoitteellisesti, mutta iloisesti ja luistelusta nauttien. Valmennuslinjan luistelijat kilpailevat sarjoissa Tintit, Minit, B-silmut, A-silmut, Noviisit, Debytantit, SM-noviisit, Juniorit, SM-juniorit, Seniorit ja SM-seniorit.

Harrastepolulla harjoitellaan rennosti mukavassa porukassa. Jokainen luistelija saa itse päättää, haluaako hän harrastaa luistelua ilman kilpailemista vai haluaako hän myös kilpailla. Kilpaileminen on mahdollista aloittaa, kun kilpailullinen minimitaso on saavutettu. Harrastepolun luistelijat kilpailevat sarjoissa taitajat, aluesilmut, aluedebytantit, aluenoviisit, aluejuniorit ja aikuiset.

Yksinluistelun valmennuslinja

Valmennuslinjan luistelijat kilpailevat sarjoissa Tintit, Minit, B-silmut, A-silmut, Kansalliset noviisit, Debytantit, SM-noviisit, Juniorit, SM-juniorit, Seniorit ja SM-seniorit.

Valmennuslinjan kilpaluistelijat on jaettu taitotason mukaan yhteensä seitsemään pienryhmään. Lisäksi valmennuslinjalla on kehitysryhmä Pikkutintit, jossa luistelee aloittelevat yksinluistelijat. Jokaiselle ryhmälle on määritelty omat kriteerit ja siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu kriteerien mukaisesti.

Yksinluistelun harrastepolku

Yksinluistelun harrasteryhmät on tarkoitettu kaikille yksinluisteluharrastuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Ryhmiin jakautuminen tapahtuu taitojen mukaan. Harrasteryhmissä painotetaan luistelusta nauttimista, peruskunnon kehittämistä, yksinluistelutaitojen kehittämistä, ryhmässä toimimista ja mukavaa yhdessäoloa. 

Kaudella 2020 harrastepolulla on 2 ryhmää:

Taiturit – harrastelinjan kehitysryhmä 

H1 – harrastelinjan harrastekilparyhmä