Yksinluistelu

Harrastusmahdollisuudet yksinluistelussa

PTL tarjoaa monipuolisia harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia eri-ikäisille ja -tasoisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Yksinluistelussa on kaksi vaihtoehtoa: Valmennuslinja ja harrastepolku

Valmennuslinjalla harjoitellaan tavoitteellisesti, mutta iloisesti ja luistelusta nauttien.

Valmennuslinjan ryhmissä pienimmät harjoittelevat noin 3 kertaa viikossa ja harjoitusmäärä kasvaa ryhmästä toiseen edetessä. Eniten harjoittelevat SM-seniorit, joilla harjoituksia kertyy noin 9 kertaa viikossa. Monet valmennuslinjan ryhmät harjoittelevat myös aamuisin ennen koulupäivän alkua. Harjoitusohjelmaan kuuluu jää- ja lajioheisharjoittelu, fysioterapeutin vetämät fysio-oheiset, tanssi ja isommilla luistelijoilla myös kuntosaliharjoittelu.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu valmennustiimin suosituksella.

Harrastepolulla harjoitellaan rennosti omassa tahdissa mukavassa porukassa. Jokainen luistelija saa itse päättää, haluaako hän harrastaa luistelua ilman kilpailemista vai haluaako hän myös kilpailla. Kilpaileminen on vapaaehtoista ja se on mahdollista aloittaa sitten, kun kilpailullinen minimitaso on saavutettu. Harrastepolun luistelijoiden kilpailusarjat ovat pääsääntöisesti taitajat, aluesilmut, aluedebytantit, aluenoviisit, aluejuniorit ja aikuiset. Kannustamme luistelijoita luisteluharrastuksen pariin vaikka kilpaileminen ei kiinnostaisikaan.

Harrasteryhmissä harjoitellaan noin 2-3 kertaa viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa.

Siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu vastuuvalmentajan suosituksella kun luistelijan taitotaso on riittävä seuraavaan ryhmään.