PTL:n Helmi Saxlund ja Benjamin Eriksson yksinluistelijoiden nuorten maajoukkueeseen 

Suomen Taitoluisteluliitto on julkistanut valinnat yksinluistelijoiden nuorten maajoukkueeseen sekä nuorten projektiryhmään. Porvoon Taitoluistelijoista on nuorten maajoukkueessa mukana ensimmäistä kertaa koskaan kaksi luistelijaa, Helmi Saxlund ja Benjamin Eriksson.

Suomen Taitoluisteluliitto luotsaa nuoria lupaavia taitoluistelijoita kahdessa valmennusryhmässään, joista erityisesti nuorten maajoukkue hyödyntää laajasti valmennuksen kansainvälistä tietotaitoa.

Suomen Taitoluisteluliiton nuorten maajoukkue on tarkoitettu tällä kaudella luistelijoille, jotka eivät ole täyttäneet 16 vuotta kilpailukauden alkaessa. Porvoon Taitoluistelijoiden yksinluistelijoista on mukaan valittu Helmi Saxlund ja Benjamin Eriksson. Kaksi luistelijaa nuorten maajoukkueessa on upea saavutus sekä itse luistelijoille, seuralle että valmennukselle.

  • Lahjakkaat ja motivoituneet nuoret luistelijat, Helmi ja Benjamin, ovat tehneet paljon töitä jo usean kauden ajan yhdessä valmennustiimin kanssa. Tämä työ tuottaa nyt tulosta. Valmentajana on aina hienoa nähdä urheilijoiden saavuttavan tavoitteitaan kaikilla tasoilla, kertoo Porvoon Taitoluistelijoiden yksinluisteluvalmentaja Marika Pölkki.

Nuorten maajoukkue aloittaa kautensa 10.-11.8.2024 Espoon Ilmatar Areenalla Taitoluisteluliiton järjestämän kesäkisan merkeissä.

Tällä kaudella nuorten maajoukkueessa on 19 taitoluistelijaa. Yksinluistelun nuorten maajoukkueen ja nuorten projektiryhmän koordinoinnista ja leirityksistä vastaa valmennuspäällikkö Satu Niittynen sekä nuorten Olympiavalmentaja Sirkka Kaipio.

Katso kaikki nuorten maajoukkuevalinnat