Porvoon Taitoluistelijat (PTL) vahvisti valmennustiimiään

Porvoon Taitoluistelijat (PTL) on vahvistanut valmennustiimiään. Valmennustiimiin ovat liittyneet muodostelmaluisteluvalmentaja Päivi Putkonen ja yksinluisteluvalmentaja Aleksandr Baidukov. Molemmilla valmentajilla on vahva luistelu- ja valmennustausta myös kansainvälisesti.

Muodostelmaluisteluun MM-tason valmennusosaamista

PTL:n muodostelmaluistelun valmennustiimiin palkattu Päivi Putkonen on luistellut oman uransa Helsingin luistelijoissa (HL) ensin yksinluistelussa SM-senioreihin saakka ja sen jälkeen kansainvälisestikin menestyneessä muodostelmaluistelujoukkue Marigoldissa. Hän on valmennusuran aikana valmentanut niin yksinluistelijoita kuin muodostelmaluistelijoita pienistä luistelijoista ja harrastajista aina kansallisella ja MM-tasolla kilpaileviin huippuihin Suomessa, Sveitsissä ja Itävallassa.

– Olen valmentanut muun muassa Marigold IceUnityä ja Musketeers-joukkueita, jotka ovat edustaneet Suomea monissa kansainvälisissä kilpailuissa, mukaan lukien MM-kilpailut. Valmentamisen lisäksi olen jälleen aktiivisesti mukana kehittämässä taitoluistelua niin Suomen Taitoluisteluliiton valmennusosaamisen työryhmässä kuin Suomen taitoluisteluvalmentajien hallituksessa. Näen tärkeäksi tukea lajia monin tavoin, kertoo Päivi Putkonen.

Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelun valmennustiimi:

 • Anna Asikainen
 • Tuuli Raaska
 • Aino-Kaisa ”Aiski” Akkanen
 • Ilona Tiala
 • Päivi Putkonen

Yksinluisteluun vahvistuksia

Yksinluisteluvalmentaja Alexandr Baidukov tuli Porvooseen Vihdin Taitoluistelijoista, jossa hän on toiminut valmentajana useita vuosia. Hän työskentelee Porvoon Taitoluistelijoiden rinnalla myös jatkossa Vihdissä. Alexandrin nähdään tuovan seuraan erinomaista täydennystä monipuolisella taustallaan.

– Aleksandrilla on vahva luistelutausta Venäjän maajoukkueluistelijana sekä näyttöjä valmennustehtävistä useissa maissa. Useat luistelijoistamme tunsivat myös hänet jo aiemmin leireiltä, mikä on helpottanut yhteistyön aloittamista. Uskon, että meillä on nyt tiimi, joka luotsaa Porvoon Taitoluistelijoiden yksinluistelijat entistä vahvempiin suorituksiin, seuran puheenjohtaja Petra Bojers kertoo.

Seuraan on lisäksi palannut yksinluistelun valmentajaksi Lisa Andersson.

– Nuorimmat luistelijamme ovat 3-vuotiaita ja menestyneimmät kilpailevat SM-tasolla. Seurastamme löytyy niin kilpatason kuin harrasteluistelunkin ryhmiä sekä luistelukouluryhmiä monen tasoisille luistelijoille. Luistelu on hieno harrastus kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Haluamme tarjota alkaneella kaudellakin porvoolaisille lapsille ja nuorille vaihtoehtoja monipuoliseen liikunnan harrastamiseen, Bojers sanoo.

Porvoon Taitoluistelijoiden yksinluistelun valmennustiimi:

 • Angelina Kälviläinen
 • Marika Pölkki
 • Venla Vehkaluoto
 • Erika Berghalt
 • Alexandr Baidukov
 • Lisa Andersson