Benjamin Eriksson neljänneksi taitoluistelun PM-kilpailuissa Tanskassa

2.2.2022

Benjamin Eriksson neljänneksi taitoluistelun PM-kilpailuissa Tanskassa

Suomen Taitoluisteluliitto nimesi Porvoon Taitoluistelijoiden 13-vuotiaan yksinluistelijan Benjamin Erikssonin Suomen edustajaksi Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun noviisipoikien sarjaan. Benjamin sijoittui PM-debyytissään neljännelle sijalle.

Pohjoismaat järjestävät taitoluistelun PM-kilpailut vuosittain vuorollaan. Tällä kertaa kilpailu pidettiin Tanskan Hørsholmissa 26.-30.1.2022. PM-kilpailun noviisisarjojen luistelijat tulevat Pohjoismaista, kun taas vanhempien luistelijoiden Juniorit ja Seniorit -sarjat ovat avoimia myös muiden maiden osallistujille.

Koronapandemian vuoksi osanottajia sarjoissa oli ennakoitua vähemmän. Suomesta paikan päälle pääsi kuitenkin hieno 19 urheilijan joukko valmentajineen, jokaisen suomalaisen sijoittuessa sarjassaan 5 parhaan joukkoon.

Kilpailujärjestäjän rakentamaan koronakuplaan matkusti Porvoosta Benjaminin kanssa valmentaja Aleksei Saks. Aleksei kertoi Benjaminin luistelleen kaksipäiväisen kilpailun molemmat ohjelmat ihan hyvin. Kaatumisia ei tullut mutta parannettavaa jäi varsinkin vapaaohjelmaan. Molemmissa ohjelmissa nähtiin ihan hyvä kolmoissalkkov-yritys, yhteensä kolme kaksoisakselia ja muita hyviä kaksoishyppyjä mutta varsinkin vaikeimmissa hypyissä tuli vielä alastuloissa laatumiinusta. Urheilijaa itseään harmitti vapaaohjelman muutaman huonoa hypyn alastuloa mutta Benjamin arvosti kokemusta ja totesi että harjoittelu jatkuu ja täytyy taas päästä kilpailemaan. PTL-luistelijat jatkoivatkin harjoittelua heti maanantaiaamuna Kokonniemen jäähallissa.

Seuraavan kerran Benjamin kilpailee tulevana viikonloppuna Debytanttien ja SM-noviisien 3. valintakilpailussa Vantaalla.
Tulokset: http://resultater.danskate.dk/Nordics2022/